Forsiden
Diverse
CITROËN CX
Høgnorsk English

Citroën CX
Kort fremstilling
 

CX finnes hovedsakelig i tre varianter.

  1. Berline. Dette er den vanlige personbilen. 4 dører, og bagasjerom som er helt adskilt fra kupéen.
  2. Prestige (bensin) og Limousine (diesel) er lengre (like lange som Break) med tilsvarende bedre plass for føttene til baksetepassasjerene. Også høyere under taket (som i break) og mer luksuriøse inni.
  3. Break. Varebil, stasjonsvogn og 8-seter (Familiale).

Motoren og hjulopphenget er montert på hjelperamme. Motoren (kun rekkefirer) er tverrstilt og plassert foran forakslingen. 2,0 til 2,5 liter; både bensin og diesel. 2,5 (bensin og diesel) også med turbo. Drift og håndbremser på forhjulene. Hydraulikk på følgende:

  • Fjæring. Automatisk nivåregulering både foran og bak, og luftfjæring (nitrogen).
  • Bremser. Meget kraftig bremsevirkning, og bremsepedal nesten utan vandring.
  • Styring. Diravi: ekte servo uten mekanisk overføring, 2,5 omdreininger mellom fulle rattutslag og automatisk retur til midtstilling.

Kun en vindusvisker som sveiper over hele frontruten, med spyling innebygd i viskeren (på de tidligste modellene var der spyledyser på panseret). Skjermer som dekker bakhjulene (disse må taes av ved hjulskift). Reservehjuli i motorrommet. Tenningslåsen på venstre side av rattet, og alle de viktigste bryterne plassert slik at de kan nåes uten å fjerne hendene fra rattet. Badevekt-instrumenter (vanlige instrumenter på GTI Turbo og på alle CX2). Spaker for varme og ventilasjon mellom setene (lenger fremme på CX2). Spak mellom setene for å regulere kjørehøyden (normal og terreng, pluss helt oppe og helt nede) (elektrisk bryter på CX2).

Opp Valid XHTML 1.0 Transitional