Forsiden
Diverse
LYDISOLERING
Høgnorsk

Lydisolering

  LYDISOLERING kan utføres på mange måter.

  Du kan f.eks. legge vanlig vegg-til-vegg-teppe (av ull) oppå eksisterende gulvteppe (ikke under pedalene). Dette isolerer meget bra, både mot lyd og varme/kulde. Men ta opp teppet av og til, og kontroller at det ikke blir fuktig under.

  Ellers kan du stue inn lyddempingsmatter på alle tenkelige og utenkelige steder. Bare pass på at de ikke samler fukt og fører til økede rustproblemer, eller at det oppstår brannfare.
  Slike matter består vanligvis av et selvklebende lydisoleringsmateriale med aluminiumsfolie på utsiden. Mattene må limes sammen i skjøtene med aluminiumstape.
  Vil du lage deg lyddempingsmatter selv, kan du bruke tre-fire lag gammelt ullteppe med vanlig aluminiumsfolie (uten papir) mellom hvert lag. Sy sammen langsetter kantene.

  Alle bråkete metallflater må dempes med asfaltplater. Kakk med knokene: Sier det boing-boing betyr det at lyd går rett gjennom. Lim på såpass mye asfalt at det sier knakk-knakk.

  Greier du å få til en virkelig bra isoleringsjobb, vil du på første kjøreturene etterpå bli sittende med en følelse av at du har fått nedsatt hørsel, eller fått dott i ørene!

Opp Valid XHTML 1.0 Transitional