Forsiden
Diverse
PARKERING
Høgnorsk

Parkering

   SELV OM CX'en er lang, er den utrolig lett å parkere.
   Fordi: Den er veldig lett på rattet, og du trenger bare vri litt over én omdreining for å legge hjulene heilt over. Og: Når du slipper rattet, går den bent framover/bakover.
   Når du har parkert CX'en vil alltid forhjulene peke rett framover.  Så vakkert at :)
   Men skal du parkere i en bratt bakke kan det kanskje være lurt å vri hjulene inn mot kanten. I såfall: Legg rattet helt over, og hold det der mens du slår av motoren og tar ut nøkkelen.  La så rattet gli forsiktig tilbake til rattlåsen slår inn.
   Når du setter på tenningen igjen, er det viktig å vri/lirke litt på rattet slik at du ikke bryter av nøkkelen.
   Ha alltid i bakhodet at bilen siger ned når den står parkert. Pass derfor på at det ikke er noe på bakken under bilen som kan ta oppi. Og ikke parker med front eller bakende inn over høye fortauskanter.
   Har du dyr i nabolaget som liker å legge seg til å sove under biler, kan det kanskje være lurt å slippe CX'en ned når du parkerer. Men husk å stille tilbake til normalhøyde etter du har tatt ut nøkkelen.


• Du bør alltid rygge deg på plass når du parkerer, spesielt på steder der bilene står som «sild i tønne». Da blir det mye enklere å komme seg derifra igjen uten å komme borti fotgjengere eller andre biler.
• Pass på å ikke slå borti andre biler med dører og baklokk.
• Når det er glatt: Ikke parker slik at bilen din kan gli inn i andre biler, eller at andre biler kan gli inn i din.
Opp Valid XHTML 1.0 Transitional