Forsiden
Diverse
VINTER
HøgnorskSnøVinter

Vinter


VINTEREN kan by på mange utfordringer, også for en CX.

CX'en er god til å ta seg frem på vinterføre, fordi den har trekk på forhjulene, og har prosentvis mye vekt på disse. Sammeledes kan den heve seg over sneen (terrengstilling).

Men: Om det lavsnør våt sne, kan det bli problematisk. Friskluftinntaket sner igjen, slik at frontruten begynner å dugge. Det bygger seg opp sne under vindusviskeren. Og lyktene kan bli dekket av sne (ikke kjekt i mørket).
CX'en kan også være skummel på sporete og sørpete vei, fordi bakhjulene sitter tettere sammen enn forhjulene. Bakenden kan sprette sidelengs som et skudd, spesielt om lagrene på opphengsarmene er dårlige. (Da er det inn med clutchen i full fart og lynkjapp korrigering med rattet!) Av denne grunn burde du kanskje ha beste dekkene (piggdekk, naturligvis) bak om vinteren. Men på den annen side vil dette kunne gi lengre stoppstrekning, spinning i motbakker, og du vil kanskje gå bent i svingene. Det beste er om alle dekkene er like gode, så slipper du ta stilling til problemet. Men som konklusjon: ALLTID beste dekkene foran, sommer som vinter!

Når du kjører på såpeglatt is, og merker at bakenden brått går sidelengs i svingen (overstyrer), må du gi gass, ikke bremse! Og MÅ du bremse, bør du pumpebremse (om du ikke har ABS) mens du korrigerer med rattet. Og for all del ikke stivne til, da går det galt! Slapp av (er så enkelt at;). For å unngå å havne i denne situasjonen, passer du på å sakke ned til passelig fart FØR svingen, og så gir du litt gass slik at du drar deg forsiktig gjennom.
Får du derimot det motsatte problemet, at bilen prøver å gå bent i svingen (understyrer), tråkker du inn clutchen mens du bremser FORSIKTIG, slik at det blir mer vekt på forhjulene.
— Bremsene dine er naturligvis i PERFEKT stand, med EKSAKT lik bremsevirkning på begge sider! (Eller...?)
Snedeksel

Du kan sette snedeksel på friskluftinntaket, men i praksis fungerer det dårlig. Det er bedre uten.

Men husk på at når du soper sne av bilen, må du også åpne panseret og fjerne sneen som har lagt seg på friskluftinntaket.
Opp Valid XHTML 1.0 Transitional