Forsiden
Elektrisk
KUPÉVIFTE
Høgnorsk English


Kupéviften fungerer ikke

Kupéviften med avtatt deksel.

Snødeksel Må du kjøre uten fungerende kupévifte kan det være hjelp i å sette på et snedeksel eller såkalt "scoop" frempå friskluftinntaket (så lenge det ikke snèr).


Viftehendel   Dersom kupéviften slutter å fungere, kan det være fordi ledningen til hendelen som regulerer farten på viften har røket. For å kontrollere dette kan du gjøre følgende: Ta ut reservehjulet, skru av lokket på viften og dra av ledningene. Sett hendelen for viften på fullt, sett på tenningen og mål mellom minus på batteriet og plussledningen til viften. Får du nå ca 12 V betyr det at viften får strøm. Mål deretter motstanden mellom minus på batteriet og minusledningen til viften. Får du nå ikke utslag, betyr det at du må ta ut passasjersetet, demontere midtkonsollen (den mellom setene) og sette på ny ledning på hendelen til viften.

  Hvis du ikke får utslag når du måler plussledningen til viften, kan det være problemer med kontakten på ledningen som ligger under reservehjulet, eller sikringen kan være defekt.

  Får du utslag på både pluss- og minusledningen til viften, kan du forsøke å kople til ledningene igjen og snurre den rundt litt (ikke med fingrene!). Startar den med dette er sannsynligvis børstene utslitt.


Her (pil) er ledningen av.

Ny ledning påsatt.Opp

Valid XHTML 1.0 Transitional