Ha ekstra MAT i huset. Med lang haldbarheit. Hermetikk
(pluss boksopnar som fungerer utan straum), fryseturka,
ris, spaghetti, knekkebrød, kjeks etc.
Gjerne mat som kann etast som han er, utan å måtta varmast upp.
Pass på at matlageret ditt "rullerer": at du set varerne med best dato bakarst i skåpet.
Ved langvarig straumbrot må maten som er lettast bederveleg
(i kjøleskåp og frys) etast upp fyrst.
Eit stort matlager kann ogso vera greit å ha dersom du brått
skulde fenga veldig dårleg råd
(du vil då iallfall ikkje svelta i hel med éin gong;).
Kva gjer du med frysen om straumen blir lenge vekke? Ikkje opna loket,
og senk temperaturen so mykje som råd i rommet der frysen står.
Trekk ut støypselet og pakk frysen godt inn i dyner, isopor eller annan isolasjon.
Matlager
Pass på at du ikkje blir sitjande med eit svært matlager som ingen orkar eta.
Kjøp berre inn GOD mat!
Og pass på haldbarheitsdatoen.
Oppvarming
Det kann vera greit å ha ein liten primus i bakhand (må berre brukast utandørs).