Kule

22/7.

Av Helge Leirdal.

22. juli 2011 var det terror­angrip i Oslo og på Utøya: I Regjerings­kvartalet gjekk det av ei bil­bombe, og på Utøya var det skyting. Det var berre éin gjernings­mann, og 77 menneskje omkom, i tillegg var det mange skadde. Men kvifor seier då Stoltenberg i denne talen (0:55) 24. juli, altso tvo dagar etterpå, at 92 menneske­liv gjekk tapt?
   So — er det me er vorte fortalt gjenom media korrekt? Det er iallfall mykje som skurrar, og mange motstridande utsegner. Det skjedde eksplosjonar i Regjerings­kvartalet, men me fær tru at liv ikkje gjekk tapt (tom bygning?). At liv gjekk tapt på Utøya er det diverre ikkje tvil om, men voneleg ikkje i so stort omfang som me er vorte fortalt. Det er heller ikkje tvil om at det var meir en éin gjernings­mann.


REGJERINGSKVARTALET
BOMBA

Gjernings­mannen hadde angjeveleg planlagt dette i mange år, men valde likevel å sprenga bomba etter arbeidstid på ein fredag og i ferie­tid; altso då det var minimalt med menneskje i bygningen (eller ingen?). Og tids­punktet var knapt ein halvtime etter at beredskaps­troppen hadde avslutta ei fem dagar lang øving med nøyaktig same tema:

Alle tjeneste­mennene fra bered­skaps­troppen som deltok i Regjerings­kvartalet etter bil­bomben og senere kom i land på Utøya og pågrep Anders Behring Breivik, hadde tidligere samme dag og i dagene i forveien deltatt i trening på et helt likt scenario.

Jens Stoltenberg: «...så er alle statsrådene i sikkerhet, det var jo midt i sommerferien, få var tilstede i regjeringsbygget...»

One explosion appeared to have occurred on an upper floor of a main government building; every window on the side of the building had been blown out.

CNN 

«DETTE MÅ VI ALDRI, ALDRI MER SNAKKE OM»

– Moren fortalte hvordan en større bygningsdel falt ned foran bilen og skremte barna alvorlig. På vei ut fra Oslo sier den ene datteren «Mamma, dette må vi glemme, dette må vi aldri, aldri mer snakke om.»
  – Disse jentene hadde fått innblikk i en annen verden. Den ene jenta sa «Om vi hadde dødd i Regjerings­kvartalet, så ville ikke pappa kjent oss igjen». Det er en ganske tung bør å legge inn i et barns liv, sa Winje.

AFTENPOSTEN 

«EN TYNN TRÅD»

– Jeg så en annen mann som slepet seg bakover med armene. Det så ut som det høyre benet hang i en tynn tråd.

BERGENS TIDENDE 

«STROPPET FOTEN»

Han husker ikke at han falt, reiste seg opp, løp noen meter og veltet igjen.
  Vestli oppdaget at den høyre foten hans var stygt skadet og det kom to personer til som stroppet foten hans. Disse var tilfeldig forbi­passerende. Så kom kona og en kollega løpende ut av bygget.

AFTENPOSTEN 

IKKJE TIL Å TRU

Utsprengt vindauga

– Det som overrasket oss mest, var at det skulle være så jævlig også oppover i etasjene, skyter Weiby inn.
  – Det har vært ekstreme krefter i sving. Vi snakker tross alt om rom som ligger nesten 50 meter oppe i lufta. Man må nesten se det for å begripe det, fortsetter Glenne.NRK 


UTØYA
POLITIMANN BERNTSEN

Han ser Berntsen bli skutt i hodet, bakfra. På under en meters hold. Han faller sammen.

AFTENPOSTEN 

VG skriver at Berntsen ble skutt og drept da han forsøkte å redde flere unge. Ifølge vitner skal han ha kastet sønnen i sikkerhet bak to jenter før han gikk mot draps­mannen og selv ble skutt og drept.

AFTENPOSTEN 

MS THORBJØRN

Den pansra ferja med berre nokre få personar ombord, derimillom AUF-leiaren med råd­givarar, reiste frå Utøya knappe fem minuttar etter skytingi byrja. Ho vart teki nesten tri kilo­meter nord­over og med vilje køyrt på grunn. Det var tydeleg at ho ikkje skulde nyttast til rednings­arbeidet, som ho jo var ypperleg eigna til, samt frakt av politi­folki som etter kvart kom.
   Mykje tyder på at alt dette var sterkt mot kapteinens vilje.
   Her er forøvreg ein merkeleg artikkel (skriven av kven?) der det t.d. ikkje blir nevnt at ferja vart køyrt på grunn, og at kapteinen balte lenge med å få henne laus att, noko han til slutt greidde ved å ta eit tungt køyretøy ombord for å endra tyngdepunktet.

TOTALT UDUGELEG POLITI?
  • Dei fyrste væpna politi­folki som kom fram reiste ikkje over til øyi.
  • Beredskaps­troppen tok ein lang omveg: Dei køyrde 3,6 km forbi Utøya og deretter 3,6 km attende i ein uegna båt (som fort tok inn vatn og fekk motor­stogg), i staden for å stogga ved Utøya og deretter 6-700 meter med båt. Det var visstnok båtar tilgjengeleg der. Eller? –De kom hur många som helst, de kom en jævla massa samtidigt. Men de kunde inte göra så mycket, för de hadde inga båt. De kom ju bara til kaien, för båten var ju trasig. Så de var ju tvungna til att få tag i en ny båt för att ta seg över.
  • Det vart ikkje nytta tilgjengeleg helikopter.

«Utvika-stranden var stedet for det mest fatale regel­brudd i norsk politis historie.»

Professor Ole Gjems-Onstad 

Tja...
– Du altso, no skal du høyra her, me tek og reiser til Danmark og so padlar me i kajakk derifrå, for det vil han 'kje venta seg! Då vil me hava yverraskelses­momentet på vår side, sér du.

DÅRLEG HUGSE?

Flere ganger var masse­morderen like i nærheten og hun brukte anledningen til å se nøye på ham.
   – Jeg tenkte at jeg skulle se ham, vite hvordan han så ut. Hvis han kommer seg fra øya, så skal jeg vite hvordan han så ut.

   Etter en lang, lang stund kom en politi­mann inn i teltet og spurte om hun med hode­skaden var bevisst. Hovland fryktet at han var masse­morderen.
   – Enten dør vi eller så er han ekte, tenkte jeg.
   Hun tenkte på hva hun skulle svare ham.
   – «Hva er det siste jeg skal si før jeg dør», tenkte jeg.

Dette må vera oppdikta, for fyrst ser ho svært nøye på honom for å vera heilt sikker på å kjenna honom att, men — når det so kjem ein politimann inn i teltet anar ho brått ikkje korleis draps­mannen ser ut.

AFTENPOSTEN 

«NØDDREN»

  Grønnestad var skutt i skulderen, og kulen hadde ekspandert og punktert lungen hans og knust to ribbein. Han forklarer at han hadde vondt for å puste, og at han etter hvert mistet følelsen i fingre og tær. Til slutt kom to politi­menn.
  – De hadde en annen holdning enn politi­mannen jeg hadde sett. Jeg ropte hei for å få kontakt, dem kom bort, spurte hva jeg het, om jeg var skadet. De sa jeg hadde en punktert lunge, og satte inn et nøddren. Så bar de meg bort til rocke­teltet, her ble jeg lagt i armene på ei jente.
  – Broren min studerer medisin, og han var på et foredrag med en helikopter­lege som beskrev hvordan han fraktet meg vekk. Ett kvarter til... Et kvarter til så hadde ikke jeg vært her i dag.

AFTENPOSTEN 

Politifolk som klarar å sjå at han hev punktert lunge og set inn dren — dette kann jo umogeleg vera sant.

EIN LITEN GUT

– Jeg kan ikke svømme. Derfor kastet jeg meg i vannet. Han skjøt i vannet rundt hodet mitt, men han traff meg heldig­vis bare en gang i foten. Så gjemte jeg meg bak en stein i vannet.
   – Da jeg så at politiet begynte å hjelpe de som lå på stranda, reiste jeg opp og satte meg på steinen, forteller han.
   – En liten gutt kom bort til meg og spurte om jeg var skutt. Jeg svarte ja, og gutten ropte til politiet «han er skutt overalt». Da kom en av politi­mennene nesten med en gang og hjalp meg. Han var utrolig snill. Han tok blant annet en del av pistolen sin og bandt den til armen min for å stoppe blødningen fra skudd­såret, forteller Hussein.

DAGBLADET 

Ein liten gut kom bort til honom der han sat på ein stein langt utpå vatnet; og etterpå kom ein politi­mann bort til honom og brukte pistolen sin til å forbinda skotsåret i armen (men var ikkje skotsåret i foten?). So, Dagbladet, dette er vel oppdikta?

Og — eg var 4. juli 2012 i kontakt med journalisten som skreiv artikkelen i Dagbladet der eg spyr um skot­skaderne i føterne/­armen, og ho er samd i at det høyrest merkeleg ut, men at Kazemi hev godkjent alle sitati i artikkelen. Ho trur difor ikkje at nokot der er feil. Kazemi hadde fortalt henne at han vart skoten etter mange gonger mot yver­kroppen, men at han hadde ein stor boble­jakke på seg, og at skoti gjekk gjenom jakken og ikkje trefte honom. Ho rekna med at det må ha vore eit streif­skot som ikkje skada honom so voldsomt, som politiet stoppa med pistolen. Vidare tilbaud ho seg å ringja Kazemi for å avklara dette, og ogso spyrgja um korleis ein liten gut kunde koma burt til honom medan han sat på ein stein langt uti vatnet. På fyrste forsøket fekk ho ikkje kontakt avdi telefonen hans var avslegen, men ho vilde prøva att seinare. Og so vart det brått stilt frå den hyggelege journalisten. Eg sende ein liten purring 9. juli 2012, men utan å få svar.

TVO TIMAR, ELLER KORT TID ETTER?

Dagbladet – Aftenposten: Kven av deim er det som ikkje fortel sanningi her?

Aksjons­mannen fra Delta, også kalt operatør, holdt vakt over Breivik i nesten to timer ved Syd­spissen på Utøya før terroristen ble fraktet til det første avhøret i hoved­huset.

DAGBLADET 

Det første, innledende av­høret fant sted i hoved­huset på Ut­øya kort tid etter på­gripelsen.

AFTENPOSTEN 

JOGGA DEI, ELLER GJEKK DEI?

Aftenposten: Kva er det som ikkje er sant her?

De føres ut av bygget, alle jogger mot hoved­huset og der­etter ned til MS Thorbjørn.

AFTENPOSTEN 

«Vi måtte gå på rekker med hendene synlig og ikke gjøre brå bevegelser. Langs stien står svart­kledde politi­menn.»

AFTENPOSTEN 

FLEIRE GJERNINGSMENNER

En rekke vitner skal ha beskrevet at de så to gjernings­menn — og i motsetning til pågrepne Anders Behring Breivik hadde ikke den andre mannen politi­uniform på seg.

DAGBLADET 

Etter at Anders Behring Breivik var pågrepet, fikk politiet en rekke meldinger om flere gjernings­menn på Utøya.
   «Tre til fem terrorister med tohåndsvåpen og kikkert­sikte. Det kunne være spreng­stoff på øya.» Slik har politiet i Nordre Buskerud og ledelsen i politiets beredskaps­tropp sagt at de så for seg situasjonen da de var på vei til Utøya 22. juli.

AFTENPOSTEN 

Vitner som klarte å komme seg fra øya i live, hevder at det ikke bare var en, men flere gjernings­menn som skjøt vilt rundt seg på Utøya fredag kveld.
   På sin Facebook-side forteller også Torbjørn Vereide, leder for Sogn og Fjordane AUF, det samme.
   – Skytterne kledde seg ut som politi, så lurte dei oss til å komme fram før dei begynte å skyte oss, skriver han.

NRK 

Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skyte­massakren på Utøya at det må være to gjernings­menn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG.
   Vedkommende var ikke iført politiuniform, slik Anders Behring Breivik (32) var da han ble pågrepet og siktet for terror­angrepene i Oslo og på Utøya

VG 

I løpet av dei nesten to timane inne på gøyme­staden var dei heilt overtydd om at det ikkje kunne vere berre ein gjernings­mann.
  Eg høyrde tydeleg at det kom skot frå ulike sider av øya på same tid, fortel Kjetil Klakegg Bergheim. – Eg veit fleire som har registrert det same. Skrika kom også frå ulike retningar. Så eg er heilt overtydd om at det var to gjernings­personar. Det må det ha vore.

BERGENS TIDENDE  Kopi av artikkelen 

Ungdommer VG har snakket med beskriver imidlertid også en annen gjernings­mann — som ikke var iført politi­uniform.
  Vedkommende var i følge dem rundt 180 centimeter høy, hadde tykt mørkt hår og så nordisk ut. Han hadde en pistol i høyrehånden og et gevær på ryggen.
  – Jeg har overbevist om at det var to personer som skjøt, sier Aleksander Stavdal (23).
  – Jeg snudde meg mens jeg løp fra stedet. Jeg så hvordan de bare plaffet ned folk. 15 og 15 ble drept i slengen.

VG 

Ikkje Breivik Som me sér var det mykje snakk om fleire skyttarar, MEN — so var det som om nokon hadde stengt ein krane, for frå éin dag til neste vart det HEILT slutt. No vart det brått berre éin gjernings­mann. Artikkelen om Klakegg Bergheim i BT vart tilogmed fjerna!
   Og sjå på dette biletet som skal vera teke av Breivik i strand­kanten frå helikopter: Breivik var ikkje skalla og mørkhåra på dette tidspunktet slik som denne figuren. So dette er IKKJE Breivik, men ifylgje Øvrebotten ein tidlegare NRK-journalist frå Sogn og Fjordane. Og styres­makterne VEIT at dette ikkje er Breivik, men likevel held dei hardnakka fast på at han var åleine. Kvifor?
   Det var ifylgje Øvre­botten heile 9 skyttarar på Utøya.

«SAMLER INN MOBILER PÅ UTØYA»

Oslo politi­distrikt og Kripos har bestemt seg for å samle alt av elektronisk utstyr med opptaks­mulighet og lagrings­kapasitet fra Utøya.

DT 

Kanskje lurt...


FYRR
27. MAI

Psykiatar og AP-politikar Øystein Mæland var politi­direktør i perioden mai 2011 — august 2012, som den aller fyrste ikkje-jurist til å ha ein høg stilling i politiet. Han var heilt utan fagleg bakgrunn.

10. JUNI

Ein trøndar på heimveg havna inn på garden der Breivik laga bomba. Men, for å ha gjort det måtte han køyrt etter den smale bygdar­vegjen som gjeng forbi garden — og altso på feil side av elvi — heilt frå Elverum til Rena (el. Åsta), noko som er over ein halv times køyring. (Sjå kart.) So, Adressa, dette er garantert oppdikta.

Under en stopp på bilturen fra Oslo til Trondheim 10. juni havnet trønderen inne på tunet til terror­siktede Anders Behring Breivik.

ADRESSA 

14. JUNI

Forsvarets etterretnings­teneste gjorde noko dei aldri hadde gjort fyrr: dei la fram den aller fyrste offentlege trugsel­vurdering mot Norig.

20. JULI

Sjå korleis Aftenposten prøver å forvirra med datoarne: “OPPDATERT: 12.OKT.2011 16:51 | PUBLISERT: 17.MAR.2010 17:23”. Men rett dato er 20. juli 2011, altso berre tvo dagar fyre terror­åtaket.

Anti-terrorpolitiet avfyrte spreng­ladninger under en øvelse midt i Oslo, to hundre meter fra Operaen, men glemte å gi beskjed til publikum.

AFTENPOSTEN 

Gløymde dei verkeleg det...


ETTER
TVO TIMAR

Sønnen er likevel i live. Hun får to telefonnumre hun kan ringe for å finne ut hvilket syke­hus han ligger på.
   Politi­folkene overtar, og prøver å finne svar. De ringer og undersøker. Etter to timer kommer politi­folkene bort til bilen igjen. De forteller at det er gjort en skjebne­svanger feil fra politiets side. Sønnen er likevel ikke i live.

BERGENS TIDENDE 

Svært usannsynleg: ho må sjølv finna ut kva sjukehus sonen ligg på, og politifolki står i vegjar­kanten og ringer i heile tvo timar: «Etter to timer kommer politi­folkene bort til bilen igjen.»

GRAVFERD

Berntsen var Kronprinsesse Mette-Marits stebror. Slottet hadde på forhånd varslet at Kronprinsessen ikke kom til å delta i begravelsen, da hun deltok i minne­markeringen for Berntsen i Hokksund mandag 25. juli.

DAGBLADET 

BREIVIK STERKT PLEIETRENGANDE?

Det vekte STOR undring at Breivik berre fekk tvo av hundrad mogelege poeng i ein psykiatrisk test:

– Med en GAF S-score på to er du ikke stand til å foreta seg noe som helst. Det representerer en vegeterende tilstand. Dette er ikke i tråd med slik jeg opplever skalaen som en kontinuerlig størrelse, sier senior­forsker Geir Pedersen ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitets­sykehus.
  – Under 10 er du sterkt pleie­trengende, og må mest sannsynlig serveres mat, vaskes og kles på. Du er ikke stand til å redegjøre for deg. Før terror­angrepet var det nok ingen som tenkte at vedkommende måtte tas hånd om på dette nivået.

AFTENPOSTEN 

REKONSTRUKSJONAR

Dei brukte 41 millionar på å bygga om rettsalen, men vart han sikrare? Kasta ikkje ein tilskodar ein sko på Breivik? Og dei rekonstruerte “bomba” og sprengde henne, og dei “rekonstruerte” skytingi på Utøya med Breivik i band — alt saman totalt unødvendig og nokot stort TØV!!

«VI SER DERE NÅ»

Merkeleg song; fekk meg til å tenka på «Balladen om Morgan Kane»
   Morgan Kane er uppdikta; han hev skote mange menneskje; og som me fær høyra i balladen: «å skape fred med vold er aldri lett».

«Han sprengte en bombe og dro til en øy. Der skjøt han ned unger som om det var gøy. Han sa det var grusomt, men at han var nødt. Selv om det var brysomt så smilte han støtt.»

NRK 

LJODLOGGEN

Politiet i Asker og Bærum har slettet lydloggen fra 22. juli. Dermed er det umulig for 22. juli-kommisjonen å ettergå innholdet i samtalene til og fra operasjonssentralen.

Aftenposten 

«HER PARKERER TERRORISTEN BOMBEBILEN»

Då fær me endeleg sjå honom som parkerer “bombebilen”, men liknar mykje på figuren i rettsalen, det gjer han ikkje.
   Og no skulde me vel ogso fenge sét bombebilen eksplodera, men nei, slett ikkje. Pussig… svært pussig… me fær berre sjå området etter at bomba hev eksplodert…

NRK 

DET PLANLAGDE MINNEMERKET

Det er tydelegvis svært viktig for staten å få på plass eit so voldsomt synleg minne­merke. Kvifor?

«Idet vi trodde at vi har nådd et bunnivå av hvordan staten velger å behandle «naboer» og 22. juli-heltene, så overrasker staten oss igjen», skriver saksøkerne i en pressmelding.

DAGBLADET 


RETTSAKI
Advokaten Breivik
Bileti er lånt frå Aftenposten, video: Aftenposten video (No hev dei fjerna videoen, ikkje uventa…)

Her på same biletruta (00:06) hev både advokaten og Breivik fenget SAME problemet med eine augat…
  Sjå ogso her.

Vidare sér me nokre ruter der dei hev vore svært uheldige med animasjons­filmen sin…


Tabbe
Tabbe
Tabbe

Dette er 02:22 ut i filmen. (Klikk på bileti for å sjå deim større, og klikk på ruta til høgre for å sjå filmen.)


KRISTOPHER SCHAU

Komiker, musiker og forfatter Kristopher Schau (41) skal dekke terror­rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for Morgen­bladet.

AFTENPOSTEN 

UNDRING I UTLANDET

Det er to ting britiske kommentatorer finner helt spesielt ved den norske retts­saken: Hvordan er det mulig å behandle denne masse­morderen med en slik vennlig respekt, og hvordan er det mulig for de pårørende og over­levende å sitte — time etter time — og ikke fordra en mine?

AFTENPOSTEN 

– Jeg ville trolig gått over gulvet i retten, med ønsket om å angripe, faktisk med ønske om å drepe ham. Jeg tror det ville vært en lang kø av folk bak meg. Jeg forstår ikke hvordan norske familier har taklet det, sier han.

AFTENPOSTEN 

SKOKASTING

En person fra andre rad på tilhører­benken hoppet opp og kastet en sko på Breivik som sitter noen få meter unna. Det hele skjedde svært raskt. Vedkommende ble tatt hånd om av politiet og dratt ut av salen, mens han roper på engelsk: «Go to hell, go to hell, you killed my brother».

VG 

KNAPP ELLER LUNTE?

Trudde Breivik under rettsaki at han hadde løyst ut bomba ved å trykka på ein knapp? Og kvifor reagerte ingen i rettsalen på dette?

RETT ETTER BOMBA GJEKK AV:
L U N T E

Inne i bilens førerhus, i løpet av disse 16 sekundene, tente Breivik lunten.
  Breivik forklarer hvordan han tenkte at han kanskje kom til å dø i det han fyrte opp lighteren, men at «det var ingen vei tilbake».

BERGENS TIDENDE 

Han tente lunta og løp. Få minutter seinere gikk bomben av.

DAGBLADET 

– Jeg hadde laget ladningen slik at trykkbølgen skulle bli større hvis bilen ble parkert på en spesiell måte, og bilen som stod der ødela den muligheten og bomben ble visstnok mye mindre kraftig fordi jeg måtte parkere bilen slik. Tente lunten der inne, så tenkte jeg at nå kommer det ut fire væpnede folk. Så så jeg ingen. Så låste jeg bilen også gikk jeg bort, som jeg hadde simulert på tidligere.

VG 

UNDER RETTSAKI:
K N A P P

Så kom han på at han allerede hadde drept. På radio hadde han hørt at minst én var død i Regjerings­kvartalet. Men:
  – Det å trykke på en knapp er noe ganske annet enn å stå og se på noen som man hen­retter, sier Breivik.

BERGENS TIDENDE 

«Det er lett å trykke på en knapp og utløse en bombe, det er svært, svært vanskelig å utføre en skyte­aksjon.»

NRK 

«Det er enkelt å trykke på en knapp og utløse en bombe. Det er svært vanskelig og barbarisk å gjennomføre en skytevåpen­basert aksjon.»

VG 

SVÆRT UVANLEG

Advokatene har fått en helt spesiell oppgave som er høyst uvanlig i norske straffe­saker.
        Etter at retten har fått et sammen­drag av obduksjons­rapporten, leser bistands­advokaten opp en kort omtale av avdøde mens portrettet til vedkommende vises på skjerm i retts­salen.
        En slags kortfattet nekrolog. En siste hilsen fra familie og venner.
        Det gjør dypt inntrykk når stemmen til bistands­advokaten brister. Da kan vi bare tenke oss hvordan de etter­latte har det.

AFTENPOSTEN «Sier nei til mer 22. juli-åpenhet»

«Forklaringene fra flere av de mest sentrale og viktige øyenvitnene til 22. juli-terroren skal forbli nedlåst i Riksarkivet på Sognsvann.»

AFTENPOSTEN 

Kvifor??
SONINGEN

Breivik soner naturlegvis i full isolasjon, heilt adskilt frå dei andre fangarne, med besøk berre frå profesjonelle aktørar...
Fjotolf Hansen

Terrordømte Anders Behring Breivik har byttet både fornavn og etternavn. I folke­registeret står han nå oppført som Fjotolf Hansen.

AFTENPOSTEN 

Ja ja...
«Spinning på en løgn»

En rapport som forutsetter at en amatør uten å kunne skyte, helt alene skjøt og drepte 68 mennesker og skadet 66 andre på en times tid på et relativt stort geografisk om­råde, når massakren ble gjort av en hel gruppe profesjonelle mordere som jeg kan navngi flere av, om jeg vil, er så useriøs og full av løgn at det er utrolig at Russlands marionetter i Oslo tør å spinne videre på den. Sammen med pressen.
   Likevel gjør fronten av en regjering nettopp det. Slik denne fronten har gjort siden 2012. Den kan ikke ha høye tanker om befolkningens intelligens.

Norulv Øvrebotten Hev du høyrt uttrykket «krigs­propaganda»? Men visste du at det er minst like mykje «krigs­propaganda» i freds­tid?
   Med andre ord: Ikkje tru på alt du lés, høyrer og sér. Og kvifor skjedde dette terror­åtaket? Skulde regjeringen straffast for sin lunkne haldning til millom anna aksjonen i Libya (trass i at Noreg sleppte nesten 600 bomber over landet)?
   Kva skjer so når dei føler at dei ikkje lenger hev bruk for denne figuren? Jo, me blir vel fortalt at han vart sleppt i lag med andre fangar, og at han so rimeleg snøgt vart teken av dage av ein medfange.Lenker

 Norulv Øvrebotten
comments powered by Disqus
© www.leirdalsboki.no

  Valid XHTML 1.0 Transitional